Fractura de odontoidă

[row_12][grid_8]

[blue-bg]

Cauze şi simptome

Pentru a înțelege diagnosticul de fractură de odontoidă trebuie menționat faptul că, din punct de vedere anatomic, odontoida aparține vertebrei a doua cervicale și se prezintă ca un “dinte” în partea anterioară a vertebrei cu traiect ascendent.

Mai mult >

[/blue-bg]

[row_8][grid_4]

Diagnostic şi tratament

Diagnosticul de certitudine se pune în urma unei anamneze riguroase și a investigațiilor imagistice: radiografie transorală și examinare tomografie computerizată de coloană cervicală cu reconstrucție tridimensională.

Mai mult >

[/grid_4][grid_4]

Tratamentul
post-operator

După operaţie, pacientul este supravegheat în Secţia de Terapie Intensivă pentru câteva ore, după care este transferat în rezervă. Alimentaţia şi hidratarea pe gură se reiau la cca 2 ore postoperator, iar mobilizarea se face la cca 3-4 ore.

Mai mult >

[/grid_4][/row_8][separator color=”#bab9b9″ width=”100%” margintop=”0px” marginbottom=”0px” float=”none” style=”solid”][/grid_8][grid_4]

Prognostic

Pacienţii operaţi de fractură de odontoidă pot duce o viaţă normală. În primele 2 luni după operaţie se recomandă evitarea mişcărilor ample ale capului şi gâtului şi, desigur, a traumatismelor de coloană cervicală.

Mai mult >

[blue-bg]

Intervenţia chirurgicală

Operația are ca scop corectarea deplasării, cât și stabilizarea focarului de fractură. Ca prim pas în vederea intervenției chirurgicale trebuie să știm că există două tehnici operatorii, în funcție de complexitatea fracturii sau a leziunilor adiacente.

Mai mult >

[/blue-bg][/grid_4][/row_12]

[row_12][grid_4]

Preţ

Unul dintre principiile BRAIN Institute este transparența totală în privința costurilor aferente serviciilor medicale pe care le asigurăm. Încercăm să vă informăm cât mai exact în privința procedurilor ce vor trebui achitate și a eventualelor costuri suplimentare ce ar putea apărea.

Mai mult >

[/grid_4][grid_8]

Echipa

BRAIN Institute reunește cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia românească modernă, pentru fiecare dintre ramurile ei: spinal și cranian. Experiența fiecăruia în parte și rezultatele lor profesionale provin atât din educația medicală performantă, cât și din numărul mare de pacienți tratați până acum. În România, anumite afecțiuni rare pot fi tratate numai de către noi.

Credem că cele mai bune rezultate se obțin prin munca în echipă. Medicina modernă se bazează pe această noțiune de tratament multidisciplinar.

Mai mult >

[/grid_8]

[/row_12]