Dr. Bogdan Mocanu, medic primar ORL: „Am văzut copii vindecaţi de astm bronşic după ce şi-au scos polipii“

Otitele şi laringitele repetate, care răspund greu la tratament, chiar şi astmul bronşic juvenil impun îndepărtarea pe cale chirurgicală a polipilor nazali.

 

Mai mult >

Nu luați antibiotice la întâmplare dacă vă doare gâtul sau urechea. Ce afecțiuni riscați

Nu luați antibiotice la întâmplare în cazul durerilor de gât sau de ureche. Și nici nu vă autoadministrați picături pentru nas sau pentru ureche. Vă pot face mai mult rău decat bine, avertizează medicii.

Mai mult >

Urechile copilului: totul despre excesul de cerumen

Excesul de cerumen constituie o problema cu care se confrunta destul de multi copii si poate aparea din cauze diverse. Care sunt acestea, prin ce simptome se manifesta, ce tratament necesita, dar si ce complicatii poate cauza veti afla in articolul urmator alaturi de specialistii Mircea Ioan Balanescu si Madalina Georgescu.

Mai mult >

Un adolescent din cinci are probleme cu auzul din cauza MP3-ului

Trauma sonoră poate apărea mai ales când tinerii merg pe stradă sau circulă cu metroul, unde zgomotul ambiental este foarte mare, susţin specialiştii ORL

Mai mult >

Creșterea imunității la copii

Imunostimulatoarele cu eficiență dovedită intră în clasa medicamentelor care se prescriu doar de către medic.

“Medicația aceasta se adresează pacienţilor din oraşe. La ţară nu este necesară, pentru că trăiesc într-un mediu sănătos. În oraşe, unde avem noxe, medicaţia imunostimulantă a devenit obligatorie” – dr Bogdan Mocanu, Medic primar ORL

Mai mult >